Doorgaan naar hoofdcontent

Spiritualiteit en mijn pad

De geschiedenis van Gebroken Vleugel Meisje
In 2015 begon ik met een kleinschalige praktijk genaamd Lieve ik. Met deze praktijk opende ik mijn deuren voor energetische behandelingen en individuele spirituele begeleiding. Het geven van behandelingen en begeleiding was voor mij niet nieuw, alleen de noemer praktijk was nieuw.

De naam Lieve ik komt voort uit mijn overtuiging dat je zelf op de eerste plaats hoort te staan in jouw leven. Jij bent jouw basis en een basis hoort goed te zijn. Alles wat goed is komt voort uit liefde, dus dat mag best vooraan staan: Lieve ik.

Al snel merkte ik dat de noemer 'eigen praktijk' mij tegen ging staan. Ten eerste sta ik op de eerste plek in mijn leven en de tijd die ik hard nodig had voor mijzelf, gaf ik weg aan anderen. Ik haalde op deze manier geen energie meer uit de behandelingen en begeleiding die ik gaf, terwijl dat eerst wel het geval was. Daarnaast voelde de hiërarchie niet goed. Mensen gingen mij zien als 'degene die alles weet' en als 'degene die zo goed is in het spirituele werk', terwijl ik juist iedereen als gelijke zie en ervan overtuigd ben dat iedereen dit kan. Hoe jong of oud ook, het is nooit te laat om te leren. Helemaal in de spirituele wereld niet, want dat gaat om maar één ding; het luisteren naar je intuïtie.

De spirituele wereld... Spiritualiteit staat bij mij gelijk aan zelfontwikkeling. Het leren uit situaties die je meemaakt, waarin je luistert naar je eigen gevoel. Een bewustwording van de werkelijkheid, van het leven dat je leidt en verantwoordelijkheid nemen voor situaties die gebeuren. Persoonlijke groei vanuit je gevoel en intuïtie. Op zoek naar de beste versie van jezelf.

Waarom zet ik dan eigenlijk anderen voorop door middel van het openen van een praktijk? Waarom staat dan het ontwikkelen van mijzelf niet boven aan mijn lijstje?

Het besluit om de praktijk te sluiten was genomen, maar het inspireren en het verder helpen van anderen in hun proces bleef knagen. Daar word ik namelijk ook heel gelukkig van en ik leer er zelf net zo veel van als de ander.

Waarom voeg ik mijn passies dan niet samen? Zo begeleid ik mezelf en met een beetje mazzel inspireer ik ook nog anderen.

Het bloggen via Gebroken Vleugel Meisje was geboren. Ooit beginnend in de vorm van brieven aan mezelf, momenteel meer in zijn algemeenheid.


Lieve ik

Dat ik nu blog betekent niet dat dit het enige is wat ik doe. Nog steeds heet ik Lieve ik. Het geven van behandelingen en spirituele begeleiding is iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen en waar ik elke dag veel van leer. Misschien ben ik daar momenteel wel vaker mee bezig dan tijdens 'mijn praktijk'. Alleen nu heeft het een goede balans; ik leer net zo veel als de ander.
Samen op pad
Naast de individuele praktijken die ik voer ben ik tegenwoordig ook 'Samen op pad' met Monique van Aimu Reiki. Als twee vriendinnen zijn wij ooit los van elkaar begonnen, maar al snel bleek dat we eigenlijk een perfect team zijn. De balans tussen de spirituele wereld en het aardse leven is in onze combi goed te voelen, doordat wij elkaar ontzettend aanvullen. Samen op pad betekent: samen leren, samen een pad bewandelen en samen praktijk voeren. 

Reacties

Blogauteurs

Mijn foto
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Ik schrijf met veel plezier over de dingen die ik meemaak. Vergeet je niet mijn facebookpagina te liken?

Meest gelezen

Vooroordelen

Het perfecte haar

Mijn vriendschap